• Laten we onze geest af en toe rust gunnen. Uit die diepe stilte komen de mooiste vruchten voort: Vrede, vreugde en rust - Frederic Lenoir

    Adem

De adem draagt de levenskracht en is een krachtig instrument

Adem is een rode draad in je leven. Vanaf de eerste teug bij de geboorte tot de laatste zucht verbindt je adem jou met je levende lichaam. Om in leven te kunnen blijven moet je ademen.

Je doet het onbewust duizenden keren per dag aangestuurd door een autonoom zenuwstelsel. Veel mensen ademen in rust alsof zij in groot gevaar zijn: te snel, te langzaam, te diep, te oppervlakkig of ze houden vaak onnodig hun adem in. Dat leidt vaak tot verstoorde ofwel disfunctionele adem en dus ook tot veel klachten.

Trauma’s

Disfunctionele adem kan verschillende oorzaken hebben. De gehaaste en stressvolle maatschappij speelt daarbij een belangrijke rol. Maar ook trauma’s zowel fysiek als psychisch kunnen tot disfunctionele adem leiden.

De ritmische beweging van de adem laat je voelen dat jij er bent, dat jij leeft. En laat je voelen hoe het met je gesteld is zowel fysiek als mentaal, emotioneel en zelfs spiritueel. Je adem is je spiegel. De manier waarop je reageert op inspanning, omstandigheden, gedachten en gevoelens beïnvloeden je adem.

‘Wie zijn adem beheerst, beheerst zijn denken.
Wie zijn denken beheerst, beheerst zijn adem.’

Onbegrepen klachten

Een regelmatige en voldoende diepe ademhaling zorgt voor een goede balans tussen zuurstof en kooldioxide. Disbalans tussen zuurstof en kooldioxide veroorzaakt veel klachten.

Veel van onbegrepen lichamelijke en psychische klachten, waar geen duidelijke medische verklaring voor is, blijken met een hoge interne spanning en een disfunctionele adem gepaard te gaan.

Klachten als vermoeidheid, slaapproblemen, stress, angst of een burn-out worden vaak niet met disfunctionele adem geassocieerd. Deze klachten kunnen gevolg zijn van disfunctionele adem.

Ademcoaching is onmisbaar in een leefstijlprogramma

Veel welvaartsziektes, zoals hart- en vaatproblemen, diabetes type 2, overgewicht, verslaving, chronisch-vermoeidheidssyndroom zijn gevolg van langdurige stress. Langdurige stress gaat veelal gepaard met disfunctionele adem.

Leefstijlprogramma kan beter volgehouden worden als de spanning en ontspanning in balans zijn.  Snoep, roken, drinken zijn vaak een middel om stress te hanteren en lastig om op te geven als je gespannen bent. Ademcoaching is onmisbaar in een leefstijlprogramma.

Kijk direct welk traject het beste bij je past

Kies een passend traject

Voel je welkom om contact op te nemen als je meer wilt weten

Contact opnemen
Ademcirkel

Ademcirkel

Ademen in een groep kan je heel veel brengen. Groepssessies zijn heel verbindend en bekrachtigend. De energie van de groep helpt je als individu in de ademcirkel. Er wordt gebruik gemaakt van muziek. Het ritme van de muziek neemt je mee op je ademreis.

Verbonden ademen

Verbonden ademen

Door bewust te kiezen voor een volledig verbonden ademhaling, nodig je de levensenergie uit om weer door te stromen. Bij een individuele ademsessie krijg je maximale aandacht en begeleiding.

Heartfulness

Heartfulness

Ontwikkel mildheid vanuit het open hart naar jezelf en naar mensen om je heen. Creëer een staat van optimaal functioneren.

Ademtherapie

Ademtherapie

Ademtherapie helpt om een natuurlijke en ontspannen adembeweging te herstellen.